Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2018

Військова прокуратура домоглась в суді скасування результатів електронних торгів з незаконної реалізації державної нерухомості

              

Військовою прокуратурою Західного регіону України постійно проводиться робота щодо захисту майнових інтересів держави, особливо щодо нерухомості оборонно-промислового комплексу.

Так, господарським судом Рівненської області задоволено позов заступника військового прокурора Рівненського гарнізону та визнано недійсними електронні торги, котрі проведені ще у березні 2016 року з реалізації нерухомого майна державного підприємства «Рівненський автомобільний ремонтний завод».

Зокрема, указаним судовим рішенням підтверджено порушення вимог законодавства під час реалізації будівлі під розбирання автомобілів зазначеного підприємства. Йдеться про нерухоме майно загальною площею 324 кв. м., яке розташоване у центральній частині м. Рівного, і реалізоване лише за 442 тис грн, що є значно нижчою середньоринкової вартості нерухомості у вказаному настеленому пункті, особливо у центральній його частині.

Суд, підтримавши законність позовних вимог прокуратури, визнав, що вказані електронні торги були проведені з порушенням законодавства і за таких обставин спірне нерухоме майно не могло бути відчуженим з державної власності.

Завдяки послідовній, наполегливій та принциповій позиції прокуратури гарнізону забезпечено визнання торгів з реалізації вказаного майна незаконними.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2145