Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2018

Військова прокуратура довела в апеляції вину посадовця оборонного держпідприємства у несвоєчасному повідомленні про суттєві зміни в майновому стані

         

Апеляційний суд Хмельницької області підтримав позицію військової прокуратури Рівненського гарнізону та залишив без змін постанову суду першої інстанції, повністю відмовивши у задоволені апеляційної скарги захисника правопорушника.

Зазначимо, що директор державного підприємства «Шепетівський ремонтний завод» Державного концерну «Укроборонпром» визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, та на нього накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У суді доведено, що у липні 2017 року вказаний посадовець отримав премію за підсумками роботи за 2016 рік у розмірі 259 тис грн. Однак, у встановлений Законом України «Про запобігання корупції» термін НАЗК про даний факт не повідомив, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Виявила це військова прокуратура гарнізону під час проведення вивчення додержання службовими особами ДП «Шепетівський ремонтний завод» ДК «Укроборонпром» вимог антикорупційного законодавства.

Варто зазначити, що правопорушник намагався уникнути адміністративної відповідальності, подавши апеляційну скаргу на рішення Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області. Проте, суд апеляційної інстанції взяв до уваги доводи та обґрунтування прокурора і прийняв законне та справедливе рішення.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2322