Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2018

З нагоди Дня працівників прокуратури військовий прокурор Західного регіону України відвідав Героя Радянського Союзу Івана Опанасовича Каліберду

           

У переддень професійного свята працівників прокуратури військовий прокурор Західного регіону України полковник юстиції Віталій Вдовитченко привітав Героя Радянського Союзу генерал-майора юстиції Івана Опанасовича Каліберду.

Прокурор передав Івану Каліберді привітання від Генерального прокурора України, від військового прокурора регіону та цінний подарунок. Окрім того, з окремими словами глибокої вдячності звернувся до ветерана і побажав йому щастя, миру, злагоди, міцного здоров'я та благополуччя.

Ветеран же висловив слова щирої вдячності військовому прокурору і всьому колективу прокуратури регіону, а також побажав бути гідними традицій, всіма силами і високим професіоналізмом служити на благо України та Закону.

У цей день разом з прокурором до ветерана також завітав представник ветеранської організації Андрій Поліщук, щоб привітати Івана Опанасовича від імені ветеранів регіону - генералів та офіцерів у відставці.

Довідково:

Каліберда Іван Опанасович - Герой Радянського Союзу, генерал-майор юстиції у відставці

Народився 21 травня 1920 року в с. Великий Бурлук, Великобурлуцького району Харківської області в багатодітній родині, українець.

У 1939 році закінчив середню школу, в 1941 - Ленінградське військово-інженерне училище. Учасник війни з липня 1942 року; брав участь у Сталінградській битві, битві на Курській дузі, форсуванні Дніпра, визволенні України, Польщі, Угорщини, Румунії та Чехословаччини.

Після війни в 1954 році закінчив Військово-юридичну академію за спеціальністю військового юриста. З 1955 року проходив службу в Прикарпатському військовому окрузі на посаді помічника військового прокурора округу. Звільнений в запас у 1969 році.

Після звільнення працював начальником Музею історії військ Прикарпатського військового округу, викладачем початкової військової підготовки в СШ № 34 Львова, начальником відділу кадрів Наукової бібліотеки імені Василя Стефаника Академії наук України. Загальний бойовий та трудовий стаж - більше 55 років. За активну роботу з військово-патріотичного та інтернаціонального виховання молоді в 1984 році нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради України.

Пенсіонер, веде активну виховно-патріотичну роботу, проживає у Львові.

Нагороди

·    орден Б. Хмельницького II та III ступеня.

·    орден Вітчизняної війни 1-го ступеня.

·    2 ордени Червоної Зірки.

 ·    Золота Зірка Героя Радянського Союзу та орден Леніна.

·   медалі «За оборону Сталінграда», «За Перемогу над Німеччиною», «За бойові заслуги» , «За освоєння цілинних і перелогових земель», «За бездоганну службу» 1-го ступеня та інші.

Почесні звання

·    Почесний працівник Прокуратури України.

·    Видатний юрист України. Почесне звання спілки юристів України.

·    Почесний солдат 703-го інженерного полку Збройних Сил України (місто Самбір, Львівщина).

·    Почесний громадянин смт. Великий Бурлук, Харківщина, Україна.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2615