Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2018

У військовій прокуратурі Західного регіону України обговорили протидію злочинності у військових формуваннях регіону та визначили заходи на майбутнє (ФОТО)

            

27 грудня 2018 року в м. Львові під головуванням військового прокурора Західного регіону України Віталія Вдовитченка відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону з питань протидії злочинності у військових формуваннях регіону.

Участь у заході взяли прокурор Львівської області Юрій Квятківський, начальник Управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук, начальник Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Володимир Єгоров, начальник Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олег Голиш, а також керівники підрозділів військової контррозвідки, Головного управління Національної поліції у Львівській області, внутрішньої безпеки Служби безпеки України, Управління внутрішньої та власної безпеки «Захід» ДПС України, Західного територіального управління ВСП у ЗС України та військові прокурори гарнізонів Західного регіону України.

«Завершився ще один непростий рік для України в умовах проведення операції об’єднаних сил, а також – воєнного стану. Разом з цим, перед правоохоронними органами постійно постають нові завдання та виникає необхідність перегляду стратегічних напрямів діяльності в цілому, пошуку нових підходів до організації протидії злочинності, які б відповідали сучасним вимогам», – зазначив прокурор регіону Віталій Вдовитченко.

Загалом, у 2018 році прокуратурою регіону скеровано до суду 60 кримінальних проваджень з ознаками корупції, 14 – про злочини, вчинені в бюджетній сфері, 6 – про злочини, вчинені в лісовій сфері та 3 – у сфері земельних відносин.

Розслідувалось 2832 кримінальних провадження, з яких досудове розслідування завершено у 1318 провадженнях та скеровано до суду 913 обвинувальних актів.

Як наголосив прокурор регіону, в поточному році активізувалась робота слідчих Національної поліції та Служби безпеки України.

Так, розслідувано та скеровано до суду 37 обвинувальних актів щодо службових осіб правоохоронних органів, з них Національної поліції – 16 (з яких Національної гвардії України – 4), Державної прикордонної служби України – 14, Служби безпеки України – 3, Державної фіскальної служби України – 3, працівник військового лісгоспа – 1.

Завдяки кропіткій та виваженій роботі прокуратурою регіону забезпечено відшкодування 92% завданих злочинами збитків (понад 18 млн грн.) та накладено арешт на майно підозрюваних на загальну суму 2,2 млн грн.

«Розуміючи, що головним пріоритетом у діяльності правоохоронних органів є боротьба з корупцією, основні зусилля спрямовувались на виявлення та припинення саме цього негативного явища», - резюмував прокурор та додав, що на цьому напрямку є певні позитивні здобутки.

Зокрема, із направлених до суду 60 кримінальних проваджень у сфері корупції, 59 – за фактами хабарництва посадовцями різних рівнів.

Загалом, у поточному році у злагодженій діяльності та ефективній координації дій з оперативними підрозділами СБУ та Національної поліції України затримано 70 посадовців різного рангу.

Сума отриманої неправомірної вигоди у 2018 році склала 893 тис грн, 77 тис доларів США та 2 тис євро.

За результатами наради присутні ухвалили рішення щодо подальшої координації діяльності всіх структур, що дасть можливість покращити результати роботи на вказаному напрямку роботи, виявити і викорінити корупцію в державі та притягнути винних осіб до відповідальності.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2894