Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

На 700 доларів США хабара затримано двох військовослужбовців Мукачівського прикордонного загону

                     

 

27 лютого 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Ужгородського гарнізону задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди військовослужбовцями відділення інспекторів прикордонної служби «Солотвино» ВПС «Тячів» Мукачівського прикордонного загону.

Установлено, що двоє прикордонників отримали хабар у розмірі 700 доларів США від військовослужбовця цього ж відділу за нестворення перешкод у службовій діяльності: неповідомлення командування частини про нібито наявні факти причетності громадянина до протиправної діяльності з переміщення тютюнових виробів через державний кордон України.

Після передачі обумовлена сума хабара вилучена під час проведення особистих обшуків підозрюваних. Сержанта та солдата затримано за ст. 208 КПК України.

На даний час спільно з військовою прокуратурою слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Львові, відділом внутрішньої та власної безпеки по Мукачівському прикордонному загону УВВБ «Захід» та відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Закарпатській області проводяться першочергові сліді дії, у т.ч., обшуки за місцем проживання військовослужбовців.

За результатами їх проведення будуть вирішені питання щодо повідомлення підозрюваним особам про підозру та звернення до суду з клопотанням про обрання міри запобіжного заходу.



Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2148