Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

Дільничного інспектора Мукачівського прикордонного загону викрито на підкупі співслужбовця

           

27 лютого 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Ужгородського гарнізону слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Львові, відділом внутрішньої та власної безпеки по Мукачівському прикордонному загону УВВБ «Захід» та відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Закарпатській області задокументовано факт надання неправомірної вигоди дільничним інспектором прикордонної служби відділення інспекторів прикордонної служби «Солотвино» ВПС «Тячів» Мукачівського прикордонного загону.

Хабар у розмірі 1000 доларів США призначався сержанту вказаного відділення інспекторів прикордонної служби за сприяння останнім, шляхом використання свого службового становища у вигляді надання службової інформації про місця розташування прикордонних нарядів, в організації переміщення місцевими мешканцями поза межами розташування пунктів пропуску тютюнових виробів через державний кордон України до Румунії – 32 ящиків (1600 блоків).

Після надання обумовленої суми, кошти добровільно видані сержантом Мукачівського прикордонного загону.

На даний час проведено обшуки за місцем проживання прапорщика-хабародавця. Також за місцем зберігання тютюнових виробів, у ході яких вилучено 2644 (більше 52 ящиків) блоків цигарок марки «Марбле», «Комплімент» та «Джинг Лінг» без марок акцизного збору.

За наслідками проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій військовослужбовцю планується повідомити про підозру та звернутися до суду щодо обрання міри запобіжного заходу.




Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2093