Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2019

За втручання військової прокуратури у власність держави повернуто землі оборони вартістю близько 35 млн грн

         

15 березня 2019 року військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону забезпечено реальне виконання рішень Чернівецького окружного адміністративного суду та господарського суду Чернівецької області, постановлених протягом 2017-2018 років.

Йдеться про реєстрацію за державою в особі Міністерства оборони України земельної ділянки у с. Біла Кіцманського району під Чернівцями, що межує з річкою Прут. Загальна площа вказаної території становить 14,5 га, а її ринкова вартість – близько 35 млн грн.

Варто зазначити, що вказана земельна ділянка у 2015 році незаконно вибула з власності держави на підставі рішень сільської ради та була передана у користування третім особам.

Прокуратурою упродовж 2016-2019 років скасовано в судовому порядку рішення про вилучення даної земельної ділянки з власності держави на користь територіальної громади, договори оренди між сільською радою та третіми особами, рішення про державну реєстрацію речових прав на дану земельну ділянку (право власності та інші речові права на неї третіх осіб).

Судами встановлено відсутність правових підстав для такого відчуження та підтверджено належність вказаної земельної ділянки до державної власності.

Завдяки послідовній, наполегливій та принциповій позиції прокуратури гарнізону забезпечено поновлення майнових прав та законних інтересів держави у сфері земельних відносин щодо земель оборони.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2213