Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

На Прикарпатті військова прокуратура перекрила міжнародний канал постачання метамфетаміну (ФОТО)

         

28 березня 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону слідчим управлінням УСБУ в Івано-Франківській області викрито організовану злочинну групу – п'ятьох іванофранківчан, які налагодили канал контрабандного постачання з-за кордону прекурсорів для виготовлення психотропних речовин (метамфетаміну).

Зокрема, виявлено факт замовлення та доставлення на територію України з Китайської народної республіки засобами міжнародних поштових відправлень прекурсору для виготовлення вищезазначеної психотропної речовини вагою понад 5 кг та вартістю на чорному ринку щонайменше 1,2 млн грн. У подальшому, підозрюваними в одному із нежитлових приміщень було встановлено необхідне устаткування та обладнано лабораторію для виготовлення метамфетаміну.

Під час проведення обшуків у житлових та нежитлових приміщеннях, транспортних засобах, які використовувались зловмисниками, виявлено та вилучено відповідне устаткування: хімічні колби, реактиви, залишки різного роду хімічних сполук, прекурсори. Окрім того, вилучено канабіс в сухій речовині – щонайменше 20 г, бойовий припас, зовні схожий на гранату, а також чорнові записи з детальними  інструкціями по виготовленню наркотичних засобів і психотропних речовин.

Завдяки кропіткій та наполегливій роботі процесуальних прокурорів, слідчих та оперативних працівників УСБУ, незаконна діяльність членів згаданої організованої злочинної групи припинено, предмети та речовини, що використовувались для виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин, вилучено, а двоє основних фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 311 КК України, із застосуванням кваліфікуючої ознаки – вчинене організованою злочинною групою.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2218