Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2019

Військова прокуратура посилено виявляє та попереджає порушення вимог антикорупційного законодавства

                 

Військовою прокуратурою Західного регіону України постійно вживаються заходи щодо підвищення ефективності діяльності виявлення та попередження порушень вимог антикорупційного законодавства, відшкодування збитків, завданих корупційними та пов’язаними з корупцією правопорушеннями, іншими порушеннями вимог антикорупційного законодавства поза межами кримінального провадження. Задля удосконалення роботи впроваджуються заходи щодо взаємного використання можливостей правоохоронних органів.

Так, за результатами спільних скоординованих дій військових прокуратур регіону з підрозділами управління захисту економіки Нацполіції України упродовж 2019 року судами за участі прокурорів розглянуто 30 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

27 осіб, за результатами їх розгляду, визнано винними та призначено адміністративне стягнення у виді штрафу. Йдеться про посадових осіб військових частин, військкоматів та державних підприємств.

Переважна більшість адмінправопорушень стосувалася несвоєчасного подання, без поважних причин, декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП), несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані (ч. 2 ст. 172-6 КУпАП) та порушення обмежень щодо сумісництва (ч. 1 ст. 172-4 КУпАП).

У порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», військовими прокуратурами регіону внесено 79 подань. З них 38 розглянуто, 26 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Військовою прокуратурою регіону у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжується робота на цьому важливому напрямі.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2124