Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

За порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями старший солдат Нацгвардії України відповідатиме в суді

           

8 квітня 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Тернопільського гарнізону слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою старшого солдата однієї з військових частин Національної гвардії України у порушенні статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, що виявилося в завданні побоїв та спричиненні тяжких наслідків.

Зазначимо, що, незважаючи на невизнання вини вказаним військовослужбовцем, сукупністю зібраних доказів встановлено, що в грудні 2018 року протягом двох днів обвинувачений, прагнучи продемонструвати 18-річному співслужбовцю свою удавану перевагу перед ним та його принизити, неодноразово завдавав останньому побої. У подальшому, через нанесення чисельних ударів спричинив бійцю тяжке тілесне ушкодження, що призвело до втрати ним органу – селезінки.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч.ч. 1, 3 ст. 406 КК України скеровано до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області для розгляду по суті. За вчинене старшому солдату загрожує до 10 років позбавлення волі.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2371