Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

Рішенням Верховного Суду у власність Міноборони України повернуто нерухоме майно та земельну ділянку в центрі м. Львова вартістю понад 28 млн грн

                

25 квітня 2019 року Верховним Судом залишено без задоволення касаційну скаргу товариства військових мисливців та рибалок Західного регіону України, а рішення судів першої та апеляційної інстанцій – без змін.

Судами зобов’язано Товариство звільнити на користь оборонного відомства земельну ділянку та нерухоме майно МО України.

Зокрема, ще 11 грудня 2017 року господарським судом Львівської області задоволено позов заступника військового прокурора Львівського гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України, КЕВ м. Львова до товариства військових мисливців і рибалок Західного регіону України, яке за організаційно-правовою формою є громадського організацією, про усунення перешкод у користуванні майном.

Судом зобов’язано відповідача усунути перешкоди у користуванні приміщеннями по вул. Коперника, 27 у м. Львові загальною площею 338,9 кв м, а також земельною ділянкою площею 0,3 га за цією ж адресою. Їхня загальна ринкова вартість становить понад 28 млн грн.

Варто зазначити, що вказані будівлі та земельна ділянка знаходяться в історичному центрі м. Львова.

Таким чином, завдяки принциповій та наполегливій позиції забезпечено повернення до державної власності незаконно зайняті об’єкти нерухомого майна та земельну ділянку, необхідні для їх обслуговування.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2046