Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2019

Завдяки військовій прокуратурі на Закарпатті у держвласність повернуто землі прикордонної смуги площею 100 га

           

25 квітня 2019 року Верховним Судом залишено без задоволення касаційну скаргу фермерського господарства «Ростока», а рішення судів першої та апеляційної інстанцій без змін про зобов’язання суб’єкта господарської діяльності звільнити земельну ділянку на користь Державної прикордонної служби України.

Зокрема, ще 12 грудня 2017 року господарським судом Закарпатської області визнано недійсним договір оренди земель на території Тячівського району Закарпатської області, які входять в межі прикордонної смуги, що перебуває у користуванні Мукачівського прикордонного загону, межують з республікою Румунія та за своїм цільовим призначенням відноситься до категорії земель оборони. Загальна площа їх становить 99,97 га, а вартість – понад 3 млн грн.

Указана земельна ділянка незаконно вибула з державної власності на підставі договору оренди землі, укладеного ще у 2005 році між Тячівською районною державною адміністрацією та фермерським господарством, яке використовувало її для сільськогосподарських потреб.

Таким чином, завдяки послідовній та наполегливій позиції військової прокуратури вказані землі повернуто до державної власності.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2036