Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

За неповідомлення НАЗК про суттєві зміни у майновому стані військовослужбовців Нацгвардії притягнуто до адмінвідповідальності

       

31 травня 2019 року Франківським районним судом м. Львова визнано винними двох посадових осіб Західного територіального управління Нацгвардії України у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 2 ст. 172-6 КУпАП. Рішенням суду на них накладено штраф у розмірі 1 700 гривень для кожного.

Зазначимо, що військовою прокуратурою Західного регіону України проведено вивчення додержання службовими особами військових частин Львівської області вимог антикорупційного законодавства під час декларування доходів та майна.

Під час опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, установлено, що вказані військовослужбовці отримали дохід більше 50 прожиткових мінімумів доходів громадян.

У зв'язку з цим, вони впродовж 10 діб мали повідомити НАЗК про суттєві зміни у майновому стані. Утім, такої інформації не надали, чим вчинили адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2596