Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

Військова прокуратура Західного регіону України взяла участь у міжнародній конференції з питань військового співробітництва та оборонного реформування (ФОТО)

               

10 червня 2019 року у м. Львові розпочала роботу п’ятиденна конференція Підкомітету військової поліції Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування за участі понад сорока представників Військової поліції Великобританії, Данії, Естонії, Канади, Литви, Польщі, Чехії, Національної гвардії Каліфорнії (США) та Центру досконалості Військової поліції НАТО. До участі в заході також долучився начальник управління нагляду за додержанням законів‚ виконанням судових рішень у кримінальному провадженні та при проведенні оперативно-розшукової діяльності військової прокуратури Західного регіону України Юрій Табака.

У ході конференції присутні обговорюють подальше міжнародне співробітництво, а також оцінку здійснених та визначення нових кроків з реформування Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. Окрім того, присутні опановують досвід закордонних колег у вказаній сфері.

«Реформування Військової служби правопорядку дозволить вивести на новий рівень забезпечення правопорядку серед військовослужбовців, а також запобігання, виявлення кримінальних та інших правопорушень, вчинених військовими та працівниками Міністерства оборони України і Збройних Сил України, – зазначив начальник управління прокуратури регіону Юрій Табака і додав, що наявність збройного конфлікту на Сході України вимагає суворого дотримання вимог військових статутів військовослужбовцями і, відповідно, посилення заходів реагування. – Це позитивно вплине на рівень національної безпеки держави».

Загалом начальником управління військової прокуратури доведено учасникам конференції результати діяльності слідчих органів військової прокуратури. Зорієнтовано на необхідності створення окремого правоохоронного органу, який повинен розслідувати військові злочини, обґрунтовано необхідність прийняття Закону України «Про Державне бюро військової юстиції», який підтримується Головною військовою прокуратурою. Зокрема, доведено мету, завдання, загальну характеристику та основні положення Закону, концептуальні положення зазначеного законопроекту, який на даний час не розглянутий Верховною Радою України. Надано відповіді на численні запитання учасників конференції та обговорено дискусійні питання.

Триватиме конференція упродовж тижня – по 14 червня.


 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2315