Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

У військовій прокуратурі Західного регіону України обговорили стан представництва інтересів держави та протидії корупції у воєнній сфері

             

12 червня 2019 року в м. Львові під головуванням заступника військового прокурора Західного регіону України Сергія Коцюби відбулася оперативна нарада з питань організації у підпорядкованих прокуратурах гарнізонів діяльності з представництва інтересів держави‚ протидії корупції у воєнній сфері та в оборонно-промисловому комплексі.

Говорили присутні у тому числі і про представництво інтересів держави в суді та при виконанні судових рішень. Аналізували проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Участь у заході взяли прокурори відділів прокуратури регіону, заступники військових прокурорів гарнізонів Західного регіону України та працівники прокуратур гарнізонів, які відповідальні за вказані напрямки роботи.

Як зазначив заступник прокурора регіону Сергій Коцюба, упродовж п’яти місяців 2019 року прокуратурами гарнізонів у порядку вивчення стану законності зареєстровано 125 кримінальних проваджень.

«На усунення виявлених порушень забезпечено внесення 303 листа. Розглянуто 281 лист, притягнуто до відповідальності 446 службових осіб, відшкодовано 170 млн грн, у тому числі до бюджету – 15,9 млн грн», – додав прокурор.

Загалом, завдяки кропіткій та виваженій роботі за вказаний період на реагування щодо військових адміністративних правопорушень прокуратурами гарнізонів складено 291 протокол про вчинення військових адміністративних правопорушень, що на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року – 224.

За результатами розгляду 212 адмінпротоколів у 172 випадках на винних осіб накладено штраф на загальну суму 254 тис грн, а у 15 випадках щодо винних застосовано адміністративне стягнення у виді арешту.

За результатами наради присутні ухвалили рішення щодо посилення роботи прокуратури регіону та підпорядкованих гарнізонів з покращення результатів на вказаних напрямках діяльності.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2272