Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

«Спілка ветеранів військової прокуратури Західного регіону України. 2012 р. - сьогодення». - Матеріал з історико-публіцистичного видання «Я, ВІЙСЬКОВИЙ ПРОКУРОР...», 2019

           


Матеріал з історико-публіцистичного видання військової прокуратури Західного регіону України "Я, ВІЙСЬКОВИЙ ПРОКУРОР...", в основу якого покладено спогади військових прокурорів Прикарпатського військового округу, а сьогодні – Західного регіону України. Зібрані оповіді охоплюють період становлення органів військової прокуратури на Західних теренах України: від 1945 року і до сучасної доби.

Спілка ветеранів військової прокуратури Західного регіону України створена в 2011 році. Державна реєстрація проведена 16 лютого 2012 року.

Головою Спілки обрано колишнього заступника прокурора регіону Коритнюка О.О., який в органах прокуратури пропрацював з червня 1983 року до травня 2004 року, має подяку Генерального прокурора України з врученням нагрудного знака «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» 1 ступеня.

Незмінний та шанований заступник голови Спілки Поліщук А.О. в органах прокуратури працював з січня 1992 року до квітня 2007 року та перебував на різних слідчо-прокурорських посадах. Завершив службу на посаді військового прокурора Луцького гарнізону. За тривалу та бездоганну службу в органах прокуратури нагороджений нагрудним знаком Генерального прокурора України «Почесний працівник прокуратури України».

Секретар Спілки, один з ініціаторів її створення – Платонов В.А. в органах прокуратури працював з 1995 року до 2011 року, перебував на посадах військового прокурора Луцького гарнізону, першого заступника військового прокурора регіону, має Подяку Генерального прокурора України з врученням нагрудного знака «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» 1 ступеня.
 

Робота щодо підтримки та допомоги ветеранам органів прокуратури, особливо учасникам Великої Вітчизняної війни, сім’ям працівників, які загинули при виконанні службових обов’язків, а також залучення ветеранів до виховання молодого покоління прокурорсько-слідчих працівників проводиться постійно з урахуванням конкретних потреб та можливостей органів прокуратури.

Профспілкова організація прокуратури регіону бере участь у допомозі ветеранам. Колишніх працівників органів прокуратури запрошують на урочисті заходи, їм надається адресна допомога Спілкою ветеранів, прокуратурою регіону та прокуратурами гарнізонів. Ця традиція започаткована ще колишніми очільниками прокуратури регіону і підтримується наступниками.

Військові прокурори особисто відвідують ветеранів, вітають їх із святковими та пам’ятними датами. Така практика урочистих привітань ветеранів з ювілеями та урочистими датами є усталеною.

Поновлено і уточнено списки колишніх працівників органів прокуратури регіону. Усі ветерани закріплені за прокуратурами, в яких вони працювали до виходу на пенсію.

Прокурори разом із Спілкою ветеранів підтримують з ветеранами постійний зв’язок, особлива увага приділяється учасникам Великої Вітчизняної війни, юристам повоєнного періоду, під час військових дій у Республіці Афганістан та в період ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Керівники структурних підрозділів та прокурори використовують досвід ветеранів органів прокуратури при організації стажування, підвищенні фахового рівня працівників, запобіганні ганебним вчинкам.

У приміщенні прокуратури регіону встановлено Дошку пошани працівників та ветеранів органів прокуратури регіону, відповідні матеріали про них є у музеї органів прокуратури.

Турбота про ветеранів, надання їм необхідної підтримки та допомоги у вирішенні повсякденних проб-лем – є одним з актуальних  питань, яке перебуває на щоденному контролі як Спілки ветеранів, так і керівництва військової прокуратури Західного регіону України.

 

Повна версія видання за посиланням: https://issuu.com/1037636/docs/book_about_veterans-1-2019_-_origin

 

©    Військова прокуратура
       Західного регіону України, 2019

кількість переглядів: 2085