Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

Військова прокуратура відстояла в апеляції скасування свідоцтва про право комунальної власності на земельну ділянку на Тернопільщині вартістю понад 15 млн грн

              

Військовою прокуратурою Західного регіону постійно проводиться робота щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. Лишень завдяки принциповій позиції військових прокуратур Тернопільського гарнізону та Західного регіону України 3 липня 2019 року Західним апеляційним господарським судом залишено без змін рішення господарського суду Тернопільської області від 17 січня 2019 року, яким повністю задоволено позов заступника військового прокурора Тернопільського гарнізону до Тернопільської районної державної адміністрації та Байковецької сільської ради.

Указаним судовим рішенням визнано незаконним та скасовано свідоцтво про право комунальної власності сільради на земельну ділянку, що знаходиться на території цього органу місцевого самоврядування. Загальна площа становить 6 га, а вартість – понад 15 млн грн.

Так, суд, підтримавши обґрунтованість позовних вимог прокуратури, визнав законним власником спірної земельної ділянки державу в особі Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

Таким чином, завдяки послідовній та наполегливій позиції військової прокуратури вдалося добитися як судового рішення, так і відстояння його в суді апеляційні інстанції, на підставі чого вказана земельна ділянка підлягає поверненню до державної власності.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1841