Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

За процесуального керівництва військової прокуратури завершено досудове слідство за фактом заподіяння державі майже півмільйона збитків незаконною рубкою дерев військового лісгоспу

             

За процесуального керівництва військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно головного лісничого Прикарпатського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат», який вчинив службову недбалість.

Зокрема, вказаний лісничий, будучи службовою особою, у квітні 2018 року погодив проведення на лісництві проріджування дерев, що заборонено законодавством і призвело до незаконної рубки 175 дерев – дубів та ясенів. Своїми діями він заподіяв державі збитки на загальну суму 485,7 тис грн.

За результатами слідства службовцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне  виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди інтересам окремих юридичних осіб) і скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні до суду для розгляду по суті.

Окрім того, в ході слідства прокуратура гарнізону в судовому порядку зобов’язала лісгосп відшкодувати завдані державі збитки. На даний час позов задоволений та перебуває на виконанні.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2003