Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2019

За процесуального керівництва військової прокуратури до суду скеровано справу за фактом заподіяння державі майже півмільйона гривень збитків незаконною рубкою дерев у військовому лісництві

           

За процесуального керівництва військової прокуратури Тернопільського гарнізону Західного регіону України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою майстра лісу Кам’янець-Подільського військового лісництва Шепетівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Установлено, що через службову недбалість службовець, неналежно здійснюючи охорону лісу, упродовж жовтня 2015 – квітня 2016 років допустила самовільну рубку дерев: дубу, грабу та модрини. Така злочинна недбалість завдала державі – лісовому фонду України – збитків на суму понад 470 тис грн.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скеровано до Борщівського районного суду Тернопільської області для розгляду по суті, а заподіяна шкода державі повністю усунута в ході досудового розслідування.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України
кількість переглядів: 2022