Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2019

Військова прокуратура відстояла в апеляції стягнення 485 тис грн збитків за незаконну рубку дерев на Прикарпатті

             

10 липня 2019 року за принципової позиції військової прокуратури Західним апеляційним господарським судом залишено без змін рішення господарського суду Івано-Франківської області від 27 лютого 2019 року, яким повністю задоволено позов заступника військового прокурора Івано-Франківського гарнізону до ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» про стягнення заподіяних державі збитків.

Унаслідок незаконної рубки дерев породи ясен та дуб, заподіяна шкода лісовому фонду України становила 485 тис грн. На даний час вживаються заходи щодо реального виконання даного рішення суду.

Окрім того, як повідомлялося раніше, за процесуального керівництва військової прокуратури гарнізону завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно головного лісничого вказаного Прикарпатського військового лісгоспу. Він, будучи службовою особою, у квітні 2018 року погодив проведення на лісництві проріджування дерев, що заборонено законодавством і призвело до незаконної рубки 175 дерев – дубів та ясенів.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2120