Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

Військова прокуратура викрила іноземця, який придбав зброю на території України (ФОТО)

               

За процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України, слідчими слідчого відділу УСБУ в Хмельницькій області, за оперативного супроводу співробітників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Хмельницької області, задокументовано факт придбання громадянином Французької республіки задля вивезення за межі України чотирьох одиниць вогнепальної зброї.

Зокрема, 24 липня 2019 року іноземця затримано під час проходження прикордонного та митного контролю при перетині державного кордону України у пункті пропуску «Краківець».

Окрім того, придбану ним цього ж дня у м. Хмельницький вогнепальну зброю – один автомат Калашникова та три пістолети Макарова – вилучено в ході проведення обшуку автомобіля, на якому правопорушник намагався перетнути держкордон України. Також, під час особистого обшуку у нього виявлено речовину, за зовнішніми ознаками схожу на наркотичний засіб – гашиш.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. Вирішуються питання щодо повідомлення іноземцю про підозру та звернення до суду з клопотанням про обрання йому міри запобіжного заходу.



Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2216