Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

Національною Академією прокуратури України зорієнтовано військових прокурорів на підвищення ефективності підтримання державного обвинувачення в суді

                      

На базі військової прокуратури Західного регіону України викладачами Національної академії прокуратури України проведено дводенний правовий практикум – виїзне навчання з підвищення кваліфікації військових прокурорів Західного регіону України з актуальних питань процесуальних повноважень прокурора з доказування у кримінальному провадженні.

Участь у заході взяли представники Національної академії прокуратури України: начальник відділу підвищення кваліфікації військових прокурорів інституту підвищення кваліфікації прокурорів НАПУ Микола Туркот та старший викладач цього відділу Валерій Дяченко.

Так, упродовж 23-24 липня 2019 року професорсько-викладацький склад Академії разом із офіцерами прокуратури регіону та прокуратур гарнізонів, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням та підтримують публічне обвинувачення у суді, відпрацювали мистецтво поводження в суді, а також алгоритм виступу в судових дебатах.

«Промова прокурора в судових дебатах є квінтесенцією його процесуальної діяльності в кримінальному провадженні. Саме на цьому етапі судового провадження прокурор має підбити підсумок діяльності із дослідження доказів на підтвердження висновку про винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення», – зазначив начальник відділу Академії Микола Туркот.

Відповідно до запланованої програми курсу слухачі не тільки поглибили теоретичні знання, адже передувало тренінгу дистанційне навчання і вирішення тестових завдань, а й з використанням інтерактивних технологій та новітніх форм навчання удосконалили свої практичні навички. Це стало завершальним етапом навчальної програми і, як підсумок, учасники заходу отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Окрім того, на запрошення військового прокурора Західного регіону України Віталія Вдовитченко представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста провели у м. Львові з військовими прокурорами низку занять і тренінгів: щодо гуманітарної операції МКЧХ в Україні, пошуку зниклих безвісти осіб, поводження з тілами загиблих та ідентифікації тіл під час збройного конфлікту, ролі прокурорів у даних процесах.

Розглянули головні виклики у питаннях ідентифікації: проблемні випадки, неточну ідентифікацію, неприйняття родичами тіл, запити на ексгумацію тощо. Обговорили роль МКЧХ, як нейтрального посередника, та необхідну підтримку від прокурорів.

Опісля делегація МКЧХ проаналізувала відповідальність за міжнародні злочини з акцентом на порушення МГП: міжнародні злочини, переслідування за воєнні злочини (міжнародну та універсальну юрисдикцію), національну імплементацію засобів для переслідування порушень МГП.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2944