Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

Військова прокуратура Західного регіону України захищає права та інтереси Героя України, який потерпів від шахраїв

                 

Військова прокуратура Західного регіону України не лише здійснює досудове розслідування та процесуальне керівництво у кримінальних правопорушеннях про військові злочини, а й принципово забезпечує додержання законних прав та інтересів військовослужбовців.

Зокрема, за процесуального керівництва військової прокуратури Хмельницького гарнізону детективи Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області в ході слідства зібрали достатні докази причетності чоловіка, який позиціонує себе керівником громадської організації, до заволодіння грошовими коштами у великих розмірах шляхом обману та зловживання довірою (шахрайства) у військовослужбовця Збройних Сил України, нагородженого найвищою відзнакою держави – Героя України. Варто зазначити, що жертвою шахрая став учасник війни на Сході України у 2014 році, який дістав важке поранення.

Так, вказаний підозрюваний задля заволодіння 160 тис грн військовослужбовця, які останній заробив у військовій місії в 2010 році, запропонував їх вкласти до нібито фінансової установи і отримувати за це щомісячний відсотковий прибуток. Як наслідок, з моменту укладення договору офіцер жодної гривні відсотків так і не отримав, як і своїх власних вкладених коштів.

На даний час зловмисникові повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України та до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

13 серпня 2019 року ухвалою слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду обрано запобіжний захід у вигляді «особистого зобов’язання», на яке прокуратурою прийнято рішення про подання апеляційної скарги.

Інформація про подальший хід слідства буде висвітлюватись в засобах масової інформації та на офіційній сторінці військової прокуратури регіону в мережі Facebook.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1906