Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2019

Прикордонника з Волині, який погорів на 15 тис грн хабара, взято під варту

       

15 серпня 2019 року Личаківський районний суд м. Львова обрав 21-річному інспектору прикордонної служби ВІПС «Висоцьк» ВПС «Римачі» Луцького прикордонного загону міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Як альтернативу, суд визначив можливість внесення застави – понад 96 тис грн.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва військової прокуратури Луцького гарнізону, слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами та оперативного супроводу Управління СБУ у Волинській області, а також оперативного супроводу ВБ та ОРВ ДПС України, задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди вказаним сержантом.

Хабар у розмірі 15 тис грн призначався за сприяння в незаконному переміщенні через державний кордон з України до Республіки Польща 25 ящиків тютюнових виробів шляхом надання службової інформації щодо розміщення та графіку несення служби прикордонними нарядами на окремій ділянці кордону України з Республікою Польща.

14 серпня 2019 року частину неправомірної вигоди виявлено та вилучено у ході проведення огляду місця події. Військовослужбовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1977