Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

Вітання Головного військового прокурора Анатолія Матіоса

             

Шановні колеги!

Щиро вітаю колектив військової прокуратури України з нагоди 5-річчя відновлення її діяльності! Це відбулося у розпал війни з 14 по 24 серпня 2014 року.

Розпочавши свою роботу в найважчі – криваві – для нашої Батьківщини часи, в умовах жорстокої і немилосердної (нелюдської) російської агресії військові прокурори довели державі та суспільству спроможність виявляти і реагувати на потенційні загрози національним інтересам та обороноздатності держави.

За прикладом наших воїнів на фронті кожен з вас твердо і професійно, нерідко з ризиком для життя і збитками для здоров’я виконує свою роботу не через страх, а на совість, не сподіваючись на публічну похвалу і не розраховуючи на особливу підтримку. Ми не роздаємо державні нагороди чи похвальні листи тим, хто потрапляє у поле нашої уваги, – ми боронимо Українську державу іменем чинних законів України. Саме цим ми, Військова прокуратура, боронимо честь, гідність та героїзм справжніх воїнів і героїв. І про результати цієї роботи ми маємо повне право доповідати суспільству, не опускаючи очей.

На жаль, політики без належного державницького досвіду не вперше намагаються знехтувати потребами особливого часу для нашої країни і позбутися військової прокуратури заради вельми сумнівних переваг, не аналізуючи помилок своїх попередників. Не аналізуючи досвід та аргументи наших союзників, як захистити воїнів і не потурати ворогам. Тих самих союзників, на кого ми весь час посилаємося і мали б брати собі за взірець – Ізраїль та США.

Але я впевнений, що час та війна, як ті лікарі для хворих, обов’язково все і всіх, як завжди, розставлять по своїх місцях. Бо ми з вами – як і вся країна – служимо в умовах, коли немає часу не тільки на поразку, але й немає часу на помилку.

Щиро бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, усіляких гараздів і твердості на обраному шляху військового служіння Батьківщині, а також незмінного оптимізму.

З великою повагою до кожного
Заступник Генерального прокурора – 
Головний військовий прокурор А.МАТІОС


 

кількість переглядів: 1719