Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

Прикордонник, який обвинувачується у вбивстві співслужбовця, відповідатиме в суді

         

За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 КК України (вбивство) відносно 21-річного солдата строкової служби ВПС «Сянки» Мостиського прикордонного загону ЗРУ Держприкордонслужби України.

Як раніше повідомлялося, вказаний військовослужбовець підозрюється в умисному вбивстві старшини ВІПС «Сянки» Мостиського прикордонного загону. 18 березня 2019 року о 12.48 год. під час несення служби у прикордонному наряді прикордонник здійснив одиночний постріл з отриманої ним зброї в прапорщика та наніс удари в різні частини тіла потерпілого. Від отриманої травми старшина помер дорогою до лікарні.

У ході досудового розслідування встановлено, що вказаний прикордонник страждає хронічним психічним захворюванням. У зв’язку з цим, відносно нього 29 серпня 2019 року складено клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у вказаному кримінальному провадженні та скеровано до Турківського районного суду Львівської області для розгляду по суті. Також обставин призову на військову службу особи, яка на той момент та в період її проходження перебувала у стані хронічного психічного захворювання, будуть досліджені в окремому досудовому розслідуванні.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Львівського гарнізону, а досудове розслідування – Територіальним управлінням ДБР, розташоване у м. Львові.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1989