Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2019

Військова прокуратура добилася застосування покарання до адвоката за порушення ним присяги та неналежне виконання професійних обов'язків

       

Військовими прокуратурами Західного регіону України та Чернівецького гарнізону викрито у засіданнях нечесність та неналежну поведінку адвоката, а також доведено це наданням колегії суддів відповідних доказів.

Зокрема, у вересні 2018 року захисник не з'явився до апеляційного суду на розгляд кримінальної справи, щоб навмисно затягнути судовий розгляд, та ввів феміду в оману при поясненні причини свого нез'явлення. Демонструючи зверхнє та зневажливе ставлення до колегії суддів і прокурорів зі сторони обвинувачення, які прибули до суду з інших областей України, адвокат мотивував свою відсутність у суді перебуванням у відпустці.

Проте, прокуратура встановила і довела, що це не відповідало дійсності, оскільки адвокат того ж дня брав участь у засіданні в іншому суді. Водночас, навіть будучи викритим у наданні суду неправдивої інформації, захисник продовжував заперечувати очевидне.

За наполегливої та принципової позиції військової прокуратури дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Хмельницької області, підтримавши скаргу прокуратури, притягнула адвоката до дисциплінарної відповідальності – зупинила на три місяці його право на заняття адвокатською діяльністю.

Однак, таке рішення військова прокуратура вважала зам'яким, оскільки правник, впевнений в своїй безкарності, цинічно продовжував вводити в оману і членів КДКА.

Тож військова прокуратура не погодилася з прийнятим рішенням і до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури подала скаргу, яку 4 вересня 2019 року задоволено. Захиснику збільшено термін призупинення адвокатською діяльністю до 6 місяців.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2095