Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2019

У Рівному військові прокурори пройшли тренінг щодо особливостей призначення та проведення судових експертиз (ФОТО)

             

Напередодні вихідних військові прокурори Рівненського гарнізону пройшли семінар-тренінг з актуальних питань щодо можливостей проведення судових експертиз та вирішення кола проблемних питань, що виникають при призначенні експертиз та особливостей проведення окремих видів експертиз.

Участь у заході, який проходив на базі Рівненського НДЕКЦ МВС України, взяли офіцери прокуратури гарнізону, судові експерти відділу криміналістичних видів досліджень, відділу досліджень, матеріалів і виробів, сектору біологічних досліджень та обліку, відділу товарознавчих, гемологічних, економічних, будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності, сектору автотехнічних досліджень, сектору комп`ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень.

Загалом присутні обговорили основні питання судового зброєзнавства. Провели практичне заняття щодо проведення дактилоскопіювання осіб. Визначили порядок відібрання порівняльного матеріалу для проведення почеркознавчих експертиз, питання повної та часткової підробки документів, можливості проведення судової експертизи хімічних речовин, експертизи волосся та одорологічної експертизи. Опрацювали алгоритм дій під час відбору зразків біологічного походження.

Окремо в рамках круглого столу обговорили проблематику призначення судових експертиз у сфері комп’ютерно-технічних досліджень та досліджень у сфері інтелектуальної власності, а також судової економічної експертизи.

Досить інформативними виявилися завдання призначення та проведення автотехнічної експертизи, питання, пов’язані з оглядом місць скоєння ДТП.

Також судові експерти та військові прокурори під час засідання обмінялися практичним досвідом щодо виявлення, фіксації, вилучення та пакування об’єктів дослідження.

Загалом, як зазначили учасники тренінгу, захід відбувся в атмосфері зацікавленості, жвавого і конструктивного обговорення вищезазначених тем, що неодмінно позитивно сприятиме активній співпраці в напрямку поглиблення правових знань щодо особливостей призначення та проведення судових експертиз.

 


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

ФОТО: Рівненський НДЕКЦ МВС України

кількість переглядів: 2197