Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2019

Військова прокуратура викрила на систематичних поборах двох офіцерів Чернівецького прикордонного загону (ФОТО)

         

За процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону Західного регіону України 13 вересня 2019 року слідчими Територіального управління ДБР, розташованого в м. Хмельницький, за матеріалами та спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону, задокументовано систематичні факти отримання неправомірної вигоди посадовими особами Чернівецького прикордонного загону.

Установлено, що двоє офіцерів налагодили механізм систематичного отримання хабарів через своїх підлеглих від місцевих мешканців прикордонного району за сприяння у протиправному переміщенні тютюнових виробів з України до Румунії.

Під час одержання чергової суми коштів у розмірі 1500 євро та передачі частини хабара підлеглому у сумі 900 євро прикордонників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Кошти виявлені та вилучені у ході проведення слідчих дій.

На даний час їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а також вирішуються питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Окрім того, перевіряється інформація про причетність до вказаної протиправної схеми інших посадовців.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1962