Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2019

Військова прокуратура заявила до суду позови щодо повернення до державної власності нерухомого майна Міноборони України

                

Військовою прокуратурою Західного регіону України постійно вживаються заходи щодо забезпечення повернення державі нерухомого майна, яке незаконно вибуло з власності поза її волею.

Зокрема, заступником військового прокурора Львівського гарнізону до господарського суду Львівської області подано позов про витребування на користь держави в особі Міністерства оборони України нерухомого майна у м. Львові по вул. Луганській. Площа нерухомості становить 2,5 тис кв м, а вартість – понад 30 млн грн.

Зазначене майно - офісне та технічні приміщення одного із державних підприємств незаконно відчужено з державної власності за зведеним виконавчим провадженням ще 2013 року через прилюдні торги.

Однак, зазначена реалізація відбулася в порушення Закону України «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна». Крім того, дана нерухомість реалізована за цінами нижче ринкових.

У зв’язку з відмовою товариства з обмеженою відповідальністю, яке стало власником зазначеного майна на підставі незаконних прилюдних торгів, добровільно його повернути у власність держави. Заступником військового прокурора Львівського гарнізону заявлено до суду відповідний позов.

Крім цього, прокуратурою регіону встановлено факт незаконної реалізації одним із концернів, у тому числі за заниженою ціною, нерухомого майна – колишнього приміщення кафе – у м. Львові по вул. Стрийській. Воно також перебувало у власності держави в особі Міністерства оборони України. Площа цього майна становить 161 кв м, а його вартість – понад 4 млн грн.

У зв’язку з цим, до Сихівського районного суду м. Львова заявлено відповідний позов про витребування вказаного нерухомого майна до державної власності.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2072