Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2019

За заподіяння шкоди державі на суму понад 1 млн грн перший заступник командира військової частини опинився на лаві підсудних

             

За процесуального керівництва військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні відносно першого заступника командира однієї з військових частин Прикарпаття.

У ході слідства Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові, встановлено, що вказаний військовослужбовець восени 2014 року, виконуючи обов’язки командира військової частини, за відсутності згоди Міністра оборони України та рішення Кабінету Міністрів України, підписав документ про переведення 3175 кв м земель оборони з державної у комунальну власність. Цими діями полковник завдав державі шкоду на суму понад 1 млн грн.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) скеровано до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області для розгляду по суті.

За вчинене офіцеру загрожує від 3 до 7 років позбавленням волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України
кількість переглядів: 2276