Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2019

Військова прокуратура відстояла в апеляції незаконність вибуття з держвласності земельної ділянки військового авіаційного полігону вартістю понад 151 млн грн

                  

Військовою прокуратурою постійно проводиться робота щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. Так, 17 жовтня 2019 року Північним апеляційним господарським судом завдяки принципової позиції військової прокуратури Луцького гарнізону залишено без задоволення апеляційну скаргу одного з держпідприємств, а рішення господарського суду м. Києва від 24 червня 2019 року без змін.

Указаним рішенням суду першої інстанції задоволено позов прокурора гарнізону в інтересах держави в особі Міноборони України та однієї з військових частин до Волинської облдержадміністрації і державного підприємства.

Суд підтримав законність позовних вимог прокуратури, визнавши, що розпорядження місцевої держадміністрація від 2013 року є протиправним. Відповідно, його скасовано і попереджено вибуття з державної власності земельної ділянки військового авіаційного полігону площею 6947,8 га, яку хотіли використовувати для ведення лісового господарства. Загальна вартість цієї території становить понад 151 млн грн.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1733