Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2019

За самовільне залишення місця служби та умисне нанесення тілесних ушкоджень потерпілій військовослужбовця засуджено до реального позбавлення волі

        

Рівненський районний суд Рівненської області у відкритому судовому засіданні визнав винним 32-річного військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин Рівненщини у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 407 та ч. 1 ст. 122  КК України.

Доведено, що військовослужбовець з метою тимчасово ухилитись від проходження військової служби в умовах особливого періоду, без поважних причин у травні та червні 2015 року двічі самовільно залишав розташування військової частини та по декілька днів проводив час на власний розсуд.

Окрім того, 12 червня 2015 року у вечірній час вказаний правопорушник, будучи на підпитку, під час словесного конфлікту, що виник на ґрунті особистих неприязних відносин, наніс потерпілій по два удари ножем та ногою в область грудної клітини та шиї. Своїми діями він спричинив їй середньої тяжкості тілесні ушкодження.

У ході судового засідання обвинувачений вину в інкримінованих йому злочинах визнав повністю і розкаявся. Суд врахував це при призначенні покарання та засудив військовослужбовця до 3 років 6 місяців позбавлення волі.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1844