Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2019

Військова прокуратура відстояла в суді стягнення на користь військової частини Нацгвардії понад 500 тис грн за несвоєчасне виконання договору у сфері державних закупівель

                

Військова прокуратура Рівненського гарнізону вживає заходи представницького характеру щодо захисту інтересів держави у сфері державних закупівель.

Так, за принципової позиції військової прокуратури Західний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення господарського суду Львівської області, яким задоволено позов заступника військового прокурора Рівненського гарнізону про стягнення з одного із товариств з обмеженою відповідальністю на користь військової частини Національної гвардії України пені та штрафу. Йдеться про 518 тис грн за несвоєчасну поставку придбаних через систему державних закупівель бензину та дизелю.

У суді доведено, що в жовтні 2018 року між сторонами у справі, за результатами процедури держзакупівель, укладено договір про закупівлю вказаних товарів.

У зв’язку з порушенням строків виконання, передбачених договором зобов’язань, заступник військового прокурора гарнізону звернувся до суду з відповідним позовом про стягнення з відповідача штрафних санкцій.

Зазначений позов судом розглянуто та задоволено. На даний час вживаються заходи задля забезпечення реального виконання даного судового рішення задля стягнення до Державного бюджету України вказаної суми коштів.

Таким чином, завдяки послідовній, наполегливій та принциповій позиції військової прокуратури забезпечено поновлення порушених інтересів держави в особі військової частини Національної гвардії України.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1789