Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2019

Військова прокуратура відстояла в суді законне право Міноборони на земельну ділянку військового містечка вартістю 23 млн грн

               

Військовою прокуратурою вживаються заходи задля забезпечення повернення державі земельних ділянок, які незаконні вибули з власності поза її волею.

Зокрема, військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону заявлено позовну заяву в інтересах Міністерства оборони України, квартирно-експлуатаційного відділу м. Мукачеве до Виноградівської міської ради та одного із банків України. Йдеться про позов щодо скасування держаної реєстрації та визнання права постійного користування за державою на земельну ділянку одного з військових містечок. Загальна її площа у м. Виноградів становить 10,69 га, а вартість – 23 млн грн.

Зазначимо, що вказана територія незаконно вибула з державної власності в грудні 2001 року на підставі рішення Виноградівської міської ради про припинення права користування цією земельною ділянкою та надання її суб’єкту господарювання.

Однак, завдяки принциповій позиції прокуратури гарнізону 29 жовтня 2019 року Західний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про скасування незаконної державної реєстрації та визнання законного права на вказану ділянку за Міноборони України – за КЕВ м. Мукачеве. Рішення суду вже набрало законної сили.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1926