Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

На Волині суд визнав недійсним договір в частині передачі комерційній організації в користування мисливських угідь в межах прикордонної смуги

                 

Військовою прокуратурою Західного регіону постійно проводиться робота щодо захисту земель прикордонної смуги заходами представницького характеру.

Так, 2 грудня 2019 року господарським судом Волинської області задоволено позов заступника прокурора регіону до Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та до комерційної структури. Судом визнано недійсним договір, укладений між Волинським ОУЛМГ та приватною структурою, щодо умов ведення мисливського господарства на землях прикордонної смуги. Загальна їх площа уздовж державного кордону України з республікою Польща на території Волині становить 465 га.

Варто зазначити, як повідомлялося раніше, судовим рішенням визнано незаконним та скасовано рішення Волинської облради від 26 лютого 2013 року, яким дозволено ТзОВ вести мисливське господарство на цих землях.

У зв’язку з укладенням, на виконання даного рішення обласної ради, яке скасовано в судовому порядку, договору про умови ведення мисливського господарства, заступник прокурора регіону звернувся до суду з позовом про визнання цього договору недійсним. Визнаючи згаданий договір недійсним, суд підтвердив, що його укладено всупереч положенням Земельного кодексу України, Законів України «Про Державну прикордонну службу України», «Про державний кордон України», «Про використання земель оборони». Згідно законодавства на землях оборони, у тому числі прикордонної смуги, заборонено здійснювати використання мисливських угідь.


Пресслужба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1927