Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2019

Військова прокуратура на Хмельниччині викрила на поборництві керівника одного із військових формувань Хмельниччини (ФОТО)

                  

Упродовж 17-19 грудня 2019 року за процесуального керівництва військової прокуратури Хмельницького гарнізону слідчими Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ у Хмельницькій області, ГУ ВКР ДКР та УСР ДСР у Хмельницькій області, задокументовано факти одержання неправомірної вигоди керівником одного із військових формувань Хмельниччини.

За даними слідства, вказаний полковник одержав через посередника хабар у сумі 80 тис грн за нестворення штучних перешкод у ході виконання договорів поставок газу на військові об’єкти упродовж 2019 року, а також подальше укладення договорів щодо поставки газу з одним із підприємств в наступному році – 2020-му, визначивши цей суб’єкт господарювання переможцем під час тендеру.

Також 19 грудня в ході досудового розслідування задокументовано факт одержання офіцером 40 тис грн неправомірної вигоди за вплив на посадових осіб обласного та одного з районних військових комісаріатів області. Кошти призначалися за непризов місцевого жителя на строкову військову службу.

Окрім того, 24 грудня 2019 року під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання та роботи полковника виявлено та вилучено частину неправомірної вигоди, а також підтверджувальні документи щодо вчинення кримінального правопорушення.

На даний час полковнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 369-2 КК України, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.


Пресслужба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2376