Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2020

Начальник одного з відділень поліції Чернівецької області відповідатиме в суді за надання неправомірної вигоди офіцеру військкомату

      

16 січня 2020 року військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону скеровано до Новоселицького районного суду Чернівецької області обвинувальний акт відносно начальника Глибоцького відділення поліції Сторожинецького ВП Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області.

У ході слідства встановлено, що вказаний поліціант за 2 тис євро обіцяв посприяти у визнанні особи непридатною до військової служби. Отримавши першу частину неправомірної вигоди у сумі 1 тис євро, правоохоронець передав її офіцеру Новоселицького районного військового комісаріату та був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 369-2 КК України здійснювала військова прокуратура Чернівецького гарнізону, а досудове розслідування – Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницький.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у вигляді  штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.


Пресслужба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1863