Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2020

До суду скеровано обвинувальний акт відносно працівника СБУ, який допустив за кермо неповнолітнього і це спричинило смертельну ДТП

          

5 лютого 2020 року військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону скеровано до суду обвинувальний акт відносно старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Головного управління військової контррозвідки СБУ.

У ході слідства встановлено, що вказаний підполковник, маючи право на користування транспортним засобом марки «Chevrolet Cruze», у жовтні 2017 року допустив до керування автомобілем неповнолітнього, який не мав водійського посвідчення. 17-річний водій, порушивши Правила дорожнього руху, виїхав у кювет, де автомобіль перекинувся та зіткнувся з деревом. Унаслідок ДТП пасажир, який перебував на задньому сидінні, від отриманих травм загинув на місці події.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 287 КК України (допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) здійснювала військова прокуратура Ужгородського гарнізону, а досудове розслідування – Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові.


Довідково: санкція ст. 287 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк до 3 років або без такого.


Пресслужба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1762