Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

ДО ВІДОМА ЗМІ! Військова прокуратура Західного регіону України спростовує інформацію медіа про зміну запобіжного заходу двом прикордонницям, які підозрюються у вбивстві немовляти

           

У матеріалах низки інтернет-видань під назвою «Волинська прикордонниця, яка разом із сестрою вбила власне новонароджене немовля, буде під домашнім арештом» розповсюджена недостовірна інформація.

Невідкладно відреагувавши на це повідомлення, повідомляємо, що 7 лютого 2020 року Личаківський районний суд м. Львова продовжив строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 24 березня 2020 року без альтернативи внесення застави двом сестрам – військовослужбовцям Львівського прикордонного загону ЗРУ Держприкордонслужби України.

За даними слідства, 29 липня 2019 року прикордонниця під час домашніх пологів у дворі власного будинку народила дитину і відразу ж її вбила. Породілля умисно не перев’язала пуповину власної дитини та завдала удару по її голові. Як наслідок, немовля отримало закриту черепно-мозкову травму. При цьому рідна сестра жінки, також працівниця Державної прикордонної служби, помістила ще живу травмовану дитину в поліетиленовий пакет та закопала поблизу місця проживання родини.

24 вересня 2019 року обом жінкам повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства малолітньої дитини, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Слідство триває.

Військова прокуратура Західного регіону України радить представникам ЗМІ звертатися за інформацією до уповноважених на це джерел та не розповсюджувати недостовірну інформацію.

 

Пресслужба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1568