Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

На Львівщині військова прокуратура відстояла в апеляційному суді покарання військовослужбовцю та його дружині за вчинення ряду злочинів

                        

Львівський апеляційний суд підтримав позицію військової прокуратури Львівського гарнізону та залишив без змін вирок суду першої інстанції щодо військовослужбовця однієї з військових частин Львівщини та його дружини, повністю відмовивши у задоволені апеляційних скарг адвоката.

У суді доведено, що вказаний солдат, діючи умисно та з метою назавжди ухилитись від військової служби, у листопаді 2017 року самовільно залишив шпиталь та в розташування військової частини не з’явився.

Згодом, наприкінці грудня того ж року, будучи на підпитку, вбив мешканця Львівщини та в злочинній змові з дружиною проник в помешкання потерпілого. Так, реалізуючи свої злочинні умисли, двоє засуджених незаконно заволоділи легковим автомобілем марки FIAT DOBLO та коштами вбитого.

Окрім цього, проникли до помешкання одного з жителів міста Львова, звідки винесли сейф з грошовими коштами, дорогоцінностями та документами.

Завдяки зібраним доказам військовою прокуратурою доведено вину військовослужбовця (ч. 3 ст. 408, ч. 1 ст. 115, ч. 3 та 5 ст. 185, ч. 2 ст. 289, ч. 3 ст. 357 КК України) та його дружини (ч. 2 ст. 289, ч. 5 ст. 185 та ч. 3 ст. 357 КК України). У ході судового засідання вину в інкримінованих їм злочинах вони визнали повністю.

Вироком суду обох правопорушників засуджено до реальної міри покарання: військовослужбовця до 10 років позбавлення волі, а його дружину – до 8 років позбавлення волі. Ухвала апеляційного суду набрала законної сили.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1680