Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Колишній командир бойової машини постане перед судом за недбале ставлення до служби, що спричинило смерть співслужбовця

              

27 березня 2020 року за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону завершено досудове розслідування та скеровано до Яворівського райсуду Львівської області обвинувальний акт стосовно колишнього військовослужбовця однієї з військових частин Львівщини за фактом недбалого ставлення до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 КК України).

За даними слідства, вказаний командир бойової машини не перевірив після навчальних стрільб чи залишились в екіпажі бойової машини боєприпаси та допустив зберігання БМП-2 із зарядженими до стрільби патронами. Як наслідок, під час технічного обслуговування – чищення зброї в парку бойових машини один військовослужбовець зазнав смертельного кульового поранення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1854