Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2020

Офіцера Чернівецького прикордонного загону викрито на 1800 доларів США хабара (ФОТО)

                  

16 квітня 2020 року за процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником одного з відділів прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону.

За даними слідства, хабар у розмірі 1800 доларів США призначався за безперешкодне проходження підлеглим військової служби та не притягнення його до відповідальності за невжиття відповідних заходів при передачі вилученого на кордоні майна органам фіскальної служби для звернення в дохід держави.

Тривають невідкладні слідчі дії та обшук за місцем проходження військової служби підполковника. Вирішуються питання щодо повідомлення офіцеру про підозру за ч. 3 ст. 368 та ч. 4 ст. 426-1 КК України, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області та відділ внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону Держприкордонслужби України.

 


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1594