Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2020

На Львівщині перекрито тривалий незаконний продаж комплектуючих до авіатехніки з двох військових частин (ФОТО)

                       

За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України задокументовано та припинено тривалу злочинну діяльність військових посадових осіб двох військових частин, що дислокуються на Львівщині і обслуговують авіаційну техніку Збройних Сил України.

З даними слідства, військові службові особи, відповідальні за облік та належне зберігання гелікоптерів Мі-8 та МІ-24, що перебувають на балансі військових частин, діючи за попередньою змовою у складі злочинної групи із цивільними особами, налагодили протиправний механізм фіктивного списання військового майна. Військовослужбовці реалізовували дороговартісні запчастин до авіатехніки представникам зацікавлених комерційних структур.

Усього зафіксовано незаконних оборудок з продажу військового майна на суму близько 30 тис доларів США.

Наразі проводяться обшуки за місцем служби та проживання підозрюваних осіб. Під час обшуків уже вилучено 3500 доларів США з продажу викраденого військового майна, а також відшукано викрадені запчастини до авіаційної техніки, документи та інші речові докази. Першочергові слідчі дії тривають.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 410 КК України здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові, оперативний супровід – військова контррозвідка СБУ.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1937