Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

Двоє офіцерів Львівщини підозрюються у викраденні військового майна – запчастин до автотехніки

              

29 квітня 2020 року за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону повідомлено про підозру заступнику командира полку з озброєння – начальнику технічної частини та заступнику командира ремонтно-відновлювального батальйону з озброєння однієї з військових частин Львівщини у викраденні військового майна, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 410 КК України).

За даними слідства, вказаний заступник командира полку, використовуючи своє службове становище, упродовж 2019 року налагодив протиправний механізм викрадення військового майна – запчастин до автотехніки з цієї ж частини. До вчинення вказаного злочину офіцер залучив свого підлеглого. Попередня сума встановлених збитків становить 62 тис грн.

Окрім того, під час обшуків приміщень поза межами місця служби вилучено 21 одиницю комплектуючих та елементів до військової техніки. Повна їх вартість буде встановлена у ході експертиз. Їх виконання триває.

Також в ході проведеного, в межах даного провадження, позапланового аудиту фінансово-господарської діяльності військової частини виявлено недостачу майна автомобільної служби на суму понад 1 млн грн.

Слідство триває. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові, оперативний супровід – військова контррозвідка СБУ.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1660