Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

Повідомлено про підозру командиру батальйону однієї з військових частин Львівщини

                

За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону 29 квітня 2020 року повідомлено про підозру командиру батальйону однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочинів за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 409, ч. 2 ст. 368 КК України.

За даними слідства, вказаний майор вчинив пособництво в ухиленні двома військовослужбовцями за контрактом цієї ж військової частини від несення військової служби. За це він отримував щомісячно від них неправомірну вигоду. Загальна сума хабарів становить понад 108,9 тис грн.

Також встановлено, що вказані військовослужбовці, котрі були включені в сили та засоби ООС, вступивши в злочинну змову із своїм керівником – командиром батальйону, фактично в період березня-серпня 2019 року в зоні проведення бойових дій на Сході України не перебували та обов`язки з військової служби не виконували. Проте отримали грошове забезпечення на загальну суму 272 тис грн.

Вирішується питання щодо подальшого вручення повідомлень про підозру вказаним військовослужбовцям за контрактом у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 409, ч. 3 ст. 410, ч. 1 ст. 369 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові, оперативний супровід – військова контррозвідка СБУ.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1773