Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2020

Військовослужбовець-контрактник з Хмельниччини підозрюється у викраденні комплектуючих до радіотехніки та дезертирстві

                   

За процесуального керівництва військової прокуратури Хмельницького гарнізону 1 травня 2020 року повідомлено про підозру військовослужбовцю-контрактнику однієї з військових частин Хмельниччини у викраденні військового майна, шляхом зловживання службовим становищем, та дезертирстві, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 410, ч. 3 ст. 408 КК України).

Окрім того, Хмельницький міськрайонний суд 2 травня поточного року обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

За даними слідства, вказаний сержант з листопада 2019 року по квітень 2020 року викрадав військове майно – комплектуючі до радіостанції та приймальних радіовузлів і продавав його на ринку. Сума установлених завданих державі збитків становить близько 150 тис грн.

Опісля, 24 квітня 2020 року він задля уникнення відповідальності за викрадення військового майна самовільно залишив місце служби з метою ухилитися від військової служби.

Слідство триває. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницький.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1480