Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2020

Військова прокуратура через суд зобов’язує держреєстратора розглянути заяву про реєстрацію нерухомості оборонного відомства вартістю 3,8 млн грн

               

Військова прокуратура Львівського гарнізону звернулася до суду з позовом в інтересах держави в особі Міноборони України та квартирно-експлуатаційного відділу м. Львова про визнання неправомірною бездіяльності державного реєстратора та зобов’язання розглянути заяву щодо реєстрації за державою права власності на нерухоме майно.

Йдеться про нежитлове – цокольне приміщення житлового будинку у м. Львові. Його площа становить 1005 кв. м., а вартість – 3,8 млн грн.

Установлено, що вказаний житловий будинок перебував на балансі МО України з 1985 року і в 2015 році його передано в комунальну власність територіальної громади м. Львова. При цьому вищезгадане нежитлове приміщення фактично залишилося у державній власності без здійснення відповідної державної реєстрації, передбаченої вимогами Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Відповідно, речові права на нерухоме майно підлягають державній реєстрації.

У зв’язку з цим, представник оборонного відомства звернувся до державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Львівської міської ради із заявою про реєстрацію за державою зазначеного нерухомого майна. Проте, посадовець не прийняв рішення за результатами розгляду заяви позивача щодо реєстрації об’єкта нерухомого майна у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

З метою відновлення порушених інтересів держави військова прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом про визнання протиправною бездіяльності вказаного державного реєстратора та зобов’язання вчинити дії.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1662