Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

Старшого сержанта Чернівецького прикордонного загону затримано на 2100 євро хабара (ФОТО)

                          

За процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону 18 травня 2020 року задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди техніком – інспектором прикордонної служби одного з відділів прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону (ч. 3 ст. 368 КК України). Фігуранта затримано та йому повідомлено про підозру. Вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

За даними слідства, вказаний старший сержант одержав через свого співслужбовця хабар у сумі 2100 євро за сприяння мешканцям прикордонних районів у безперешкодному переміщенні через державний кордон України поза митним та прикордонним контролем тютюнових виробів до Румунії і, відповідно, невжиття передбачених законом заходів щодо припинення такої діяльності.

Першочергові слідчі дії тривають. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницький, оперативний супровід – 7 відділ 6 управління Головного управління військової контррозвідки департаменту контррозвідки СБУ у взаємодії з відділом внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону УВВБ «Захід» Державної прикордонної служби України.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1827