Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Військовою прокуратурою Західного регіону України проведено інтерактивний навчально-методичний семінар (ФОТО)

                                      

Напередодні вихідних, 22 травня 2020 року, в управлінні представництва інтересів держави‚ протидії корупції у воєнній сфері військової прокуратури Західного регіону України проведено навчально-методичний семінар з актуальних питань представницької діяльності. Для забезпечення максимальної участі офіцерів підпорядкованих прокуратур гарнізонів та дотримання правил карантину, захід проведено в інтерактивному режимі.

Зокрема, з учасниками семінару обговорено важливе питання щодо представництва прокурором інтересів держави в суді та при виконанні судових рішень з урахуванням правових позицій Великої Палати Верховного Суду.

Особливу увагу надано особливостям представництва прокурором інтересів держави в суді та при виконанні судових рішень з урахуванням внесених змін до ГПК України, ЦПК України та КАС України.

«Задля запобігання зловживання учасниками справи процесуальними правами та підвищення ефективності судового процесу, законодавцем спрощено порядок розгляду заяв про відвід судді, – зазначив на семінарі начальник відділу організації представництва інтересів держави в судах та при виконанні судових рішень Василь Майорчак та додав, що у випадку подання такої заяви напередодні чи в день засідання, її розгляд здійснюється невідкладно тим самим складом суду. – Якщо ж відвід заявлений за три робочі дні або раніше до наступного судового засідання у справі, то розглядається іншим складом суду протягом двох робочих днів».

Участь у навчальному семінарі прийняли заступники військових прокурорів гарнізонів та прокурорські працівники підпорядкованих прокуратур, які відповідають за здійснення представницької діяльності.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1698